Els determinants

Loading ad...

Age: 9-13
Level: 4 primaria
Language: Valencian (va)
ID: 801602
10/03/2021
Country code: ES
Country: Spain
School subject: Valencià (1061645)
Main content: Gramatica (1985774)
From worksheet author:

Classificar els determinants

Worksheet description:
Objectiu:
Aquesta fitxa de treball té com a objectiu principal ajudar els estudiants a comprendre i practicar els determinants en valencià. Mitjançant l'ús de determinants demostratius, possessius, numerals cardinals, ordinals i quantitatius indefinits, els alumnes podran identificar i utilitzar correctament aquests elements gramaticals en contextos variats.

Contingut:
El contingut principal d'aquesta fitxa de treball gira entorn de la gramàtica valenciana, amb un enfocament específic en els determinants. A través d'exercicis pràctics, els estudiants treballaran amb determinants com ara "els," "aqueixa," "trenta-cinc," "quart," i altres. A més, s'introdueixen articles demostratius possessius, quantitatius indefinits així com numerals cardinals i ordinals per ampliar el coneixement dels alumnes en aquesta àrea.

Context lingüístic i nivell educatiu:
Aquesta fitxa de treball està enfocada en estudiants que parlen valencià i que es troben en un nivell educatiu adequat per aprofundir en la gramàtica de la llengua. S'utilitzen exemples i exercicis pràctics que s'adapten al seu nivell de coneixements lingüístics i que els ajuden a reforçar les seves habilitats en valencià.

Relevància del tema:
La fitxa de treball s'emmarca dins del context del subjecte de Valencià, integrant-se de manera coherent en el currículum d'aquesta matèria. Els determinants són elements fonamentals en la construcció de frases correctes en valencià, de manera que aquesta fitxa ajuda els alumnes a consolidar aquests coneixements necessaris per a la seva competència lingüística.

Instruccions:
Aquesta fitxa de treball utilitza les instruccions següents per organitzar els exercicis sobre determinants:

- Arrosega els següents determinants al quadre on corresponga
- Selecció de determinants: "els," "molt," "qualsevol," "seus,"
- Identificació del tipus de determinants: demostratius possessius
- Classificació dels determinants: quantitatius indefinits, numerals cardinals, ordinals

Mitjançant aquestes instruccions, els alumnes podran practicar i consolidar els seus coneixements sobre determinants en valencià, utilitzant una varietat d'exemples per aprofundir en aquest aspecte fonamental de la gramàtica de la llengua.

Loading ad...

Els determinants

Loading ad...